Η Κοινότητα

ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΜΑΡΙΑΝΩΝ ΑΔΕΛΦΩΝ  /  ΑΧΑΡΝΕΣ

Μέλη:              Frère Γεώργιος Βίδος

Frère  Ιγνάτιος Καπετάνιος

Frère Gérard Cuinet

Frère Rafael Escolà

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ:

Το 2001, οι Μαριανοί Αδελφοί της Διοίκησης L’Hermitage, στην οποία ανήκει και η Ελλάδα, αποφάσισαν να εξετάσουν τη δυνατότητα εγκατάστασης ενός νέου έργου στην Ελλάδα.   Τη μελέτη ανέλαβε μία ομάδα Λαϊκών και Αδελφών.

Έτσι δημιουργήθηκε μια νέα κοινότητα Μαριανών Αδελφών το Σεπτέμβριο 2012, αποτελούμενη από τέσσερις Αδελφούς, στις Αχαρνές Αττικής, στα βόρεια ανατολικά προάστια της Αθήνας.

Η Κοινότητα αποτελείται στην αρχή από τέσσερις Αδελφούς: τον αδ. Γεώργιο Βίδο, τον αδ. Γεώργιο Βιδάλη, τον αδ. Rafael Escolà και τον αδ. Gérard Cuinet.  Βρίσκεται προς το κέντρο ενός παλαιού χωριού που εξελίχτηκε και έγινε μία μικρή πόλη που αναπτύχθηκε ανεξέλεγκτα. Εδώ συναντάμε μετανάστες, άτομα που ψάχνουν να βρουν δουλειά ή μιαν άλλη πατρίδα στην Ευρώπη, αλλά και λίγες πλούσιες οικογένειες.

Η Κοινότητα μένει σ’ ένα ενοικιασμένο διαμέρισμα και δεν κατοικεί σ’ ένα  μοναστήρι. Είναι ανοικτή στους εθελοντές και σε άλλους νέους της γειτονιάς. Διοργανώνει διαφορετικές δραστηριότητες, πεζοπορίες στην  Πάρνηθα,…

Έχει καθημερινές απλές σχέσεις με όλους. Γι’ αυτό επιθυμεί να είναι ένας ανοιχτός χώρος  συνάντησης για τον καθένα που χτυπάει στην πόρτα της.

Η αποστολή της Κοινότητας είναι την Διοίκηση και την Διεύθυνση του κοινωνικό  Κέντρου «Καρδιά χωρίς Σύνορα» που λειτουργεί από την 1η Οκτωβρίου 2013. Περίπου 20 – 25 παιδιά έρχονται το απόγευμα  για να γράψουν τα καθήκοντά τους και να διαβάσουν τα μαθήματά τους.  Οι περισσότεροι εθελοντές, δάσκαλοι και καθηγητές, προέρχονται από τα δύο Λεόντεια, αλλά και από την περιοχή των Αχαρνών. Επίσης μερικοί φοιτητές και φοιτήτριες έρχονται μια φορά την εβδομάδα για να βοηθήσουν τα παιδιά στις διάφορες δραστηριότητες του Κέντρου. Μετά τη μελέτη ακολουθούν αθλητικά παιχνίδια, μουσική, χορός, σκάκι, ανάγνωση και στο τέλος ένα μικρό κολατσιό.

Το κέντρο «Καρδιά Χωρίς Σύνορα» δεν είναι ένα σχολείο ή φροντιστήριο. Είναι ένα κέντρο μελέτης. Είναι μέλος μιας Αστικής μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας αναγνωρισμένης επίσημα, με ένα Καταστατικό στο οποίο εντάχθηκε και το Κέντρο «Καρδιά χωρίς Σύνορα». Αυτή η Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρεία αναλαμβάνει και οργανώνει επίσης έργα κοινωνικής Δράσης, ιδιαίτερα κοντά στα παιδιά και στους νέους και μάλιστα αυτούς που έχουν ιδιαίτερη ανάγκη.

Το κοινωνικό έργο «Καρδιά Χωρίς Σύνορα», λειτουργεί στην οδό Αγίου Πέτρου 4Α και Ρήγα Φεραίου 13, στην Αχαρνές Αττικής.

Διεύθυνση:    Αριστοτέλους 94, 2

13674 Αχαρνές

Τηλ. 2102464644

e-mail: com.acharnes@maristes.org