Νέα

Επίσκεψη των μαθητών των δύο Λεοντείων στο Κέντρο Μελέτης των Μαριανών Αδελφών «Καρδιά χωρίς σύνορα»

Στο πλαίσιο του Έτους της Αγίας Γραφής, την Τετάρτη 7 Φεβρουαρίου και την Πέμπτη 8 Φεβρουαρίου 2018 το πρωί συγκεντρώθηκαν οι καθολικοί μαθητές του Γυμνασίου-Λυκείου και του Δημοτικού αντίστοιχα, και των δύο Λεοντείων, στο Κέντρο Μελέτης των Μαριανών Αδελφών «Καρδιά χωρίς σύνορα» στο Μενίδι. Εκεί, πραγματοποιήσαμε επίσκεψη στο Κέντρο, γνωριμία με την αποστολή των Μαριανών Αδελφών κοντά στα παιδιά της περιοχής αυτής και οργανωμένες δραστηριότητες, ενώ η δράση μας ολοκληρώθηκε με την τέλεση της Θείας Λειτουργίας.

Κατά τις δραστηριότητες που προηγήθηκαν της Θείας Λειτουργίας, οι μαθητές/-τριες μας είχαν την ευκαιρία να συναντηθούν με παιδιά της ηλικίας τους, από τα δύο Λεόντεια, να εργαστούν ομαδικά και, μέσα από συγκεκριμένα βήματα, να γνωρίσουν το μήνυμα της Αγίας Γραφής, τον Λόγο του Θεού, το θέλημά Του, τη σκέψη Του και το σχέδιο αγάπης που έχει για μας.

Ευχή μας είναι το έτος αυτό να αποτελέσει έναν ακόμη λίθο στο έργο του Επανευαγγελισμού που επιτελούμε στα Σχολεία μας, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του Χριστού και συμμετέχοντας στην αποστολή της Εκκλησίας. Μαζί με τον Απόστολο Παύλο ομολογούμε: «Αν κηρύττω το Ευαγγέλιο, αυτό δεν αποτελεί για μένα αιτία για καύχηση, αλλά μου επιβάλλεται ως ανάγκη. Αλίμονό μου αν δεν κηρύττω το Ευαγγέλιο!» (1Κορ 9,16).

 

 

Ο Πρόεδρος του Σ.Μ.Α.ΕΛ.
αδ. Ματθαίος Λεβαντίνος
Οι Υπεύθυνες της Ποιμαντικής Επιτροπής των δύο Λεοντείων Σχολών
Δανάη Αναγνωστοπούλου – Μαρία Κοκκαλάκη