Νέα

Εκδρομή των δύο κοινοτήτων στην Περαχώρα και στο Λουτράκι

Το Σάββατο 24 Οκτωβρίου, οι δύο κοινότητες των Αχαρνών και της Αγίας Κυριακής διοργάνωσαν εκδρομή στην Περαχώρα και το Λουτράκι. Καθώς ζούμε όλοι σ’ αυτήν την περίοδο του COVID-19, φύγαμε με τρία αυτοκίνητα, τηρώντας αυστηρά όλους τους περιορισμούς και όλα τα μέτρα προστασίας. Περάσαμε από τα Μέγαρα, διασχίσαμε λόφους και κοιλάδες και φτάσαμε σε ένα γραφικό παραθαλάσσιο χωριό, το Αλεποχώρι.

Εκεί ήπιαμε έναν καφέ και μετά συνεχίσαμε το δρόμο μας κατά μήκος της θάλασσας, πριν ανεβούμε ξανά διασχίζοντας δασώδη βουνά. Τελικά φτάσαμε στην Περαχώρα, το δεύτερο χωριό γαντζωμένο στην πλαγιά ενός βουνού και μετά στο Ηραίον, έναν αρχαίο χώρο δίπλα στη θάλασσα. Σταματήσαμε για λίγο για να το επισκεφθούμε με άλλους περίεργους τουρίστες, σαν κι εμάς.

Αλλά επειδή είχε κιόλας περάσει το μεσημέρι, πήγαμε να φάμε σ’ ένα εστιατόριο, δίπλα σε μια λίμνη. Μετά το γεύμα συνεχίσαμε το δρόμο μας για να επισκεφθούμε την πόλη του Λουτρακίου, φημισμένη για τα ιαματικά της νερά και επίσης ένα διάσημο μοναστήρι, ψηλά πάνω στο βουνό, με θέα στην πόλη. Αργά το βράδυ επιστρέψαμε στις κοινότητές μας ενθουσιασμένοι από αυτή την όμορφη ημέρα που περάσαμε όλοι μαζί.